Cliënten

Ervaringen van cliënten

Door een verkeersongeval 5 jaar geleden heb ik NAH (niet-aanboren hersenletsel). Na een lange revalidatie en veel therapie lukte het mij maar niet om te aanvaarden dat ik voor de rest van m’n leven met beperkingen moest dealen. Ik was dan ook aan het overleven in plaats van leven.

Toen ik Caroline ontmoette en hoorde over haar therapie (ACT) besloot ik om dat te gaan volgen. Ik was voor mijn gevoel nog niet klaar met alles. En dat bleek een uitstekende keuze te zijn. Dankzij de therapie en haar enorme inspiratie is het mij gelukt om het overleven achter me te laten en in het nu te kunnen leven. Ik kan oprecht zeggen dat ik nu een stuk gelukkiger in het leven sta. Het was heel hard werken, vaak gepaard met een hoop tranen, maar wat ben ik blij dat ik het heb gedaan.

Caroline is motiverend en inspirerend en ook nog eens gewoon een fijn mens. Ik heb er heel veel aan gehad. Het los kunnen laten van al die gedachten waar je iets mee moet, is een grote winst voor mij. Het geeft me de rust die ik vanwege het hersenletsel zo hard nodig heb. Ik ben haar enorm dankbaar.

Astrid

Op 8 maart 2022 hebben mijn team en ik een groepstraining gevolgd over ACT. Het was een dagvullend programma en een introductie met ACT. Doelstelling van de training was om kennis te maken met de methodiek van ACT.
In overleg met onze begeleider Caroline Rietveld hebben we vooraf een programma in elkaar gezet.
Op 8 maart zijn we van start gegaan en heeft Caroline ons in eerste instantie algemeen de stappen van ACT uitgelegd, waarna we met de materie aan de slag zijn gegaan.

Het team bestond uit circa 20 medewerkers van ons bedrijf. Het was een prettig, interactief en gevarieerd programma. Iedereen nam deel aan de oefeningen. Wij hebben de dag als zeer positief ervaren, een moment om als team weer met elkaar de neuzen, dezelfde kant op te krijgen. Meerdere onderwerpen zijn aan de orde gekomen. Hierdoor hebben wij als team een duidelijk beeld gekregen van wat ACT voor ons en onze medewerkers kan brengen.

Een echte aanrader! In de praktijk zien wij dat onze deelnemers veel hebben aan de deelname aan ACT.

Monique van den Bos – SWB

De ondersteuning van Mindstuff heeft ons erg geholpen in onze relatie. Naast individuele ook gezamenlijke gesprekken en opdrachten, waardoor we inzicht kregen in onze wederzijdse verwachtingen. Terug naar waar we elkaar gevonden hebben, en waarom. Beseffen en accepteren dat we allebei iemand zijn, maar ook graag ‘wij’ zijn. We zijn erg blij met de inzet van Caroline in ons leven. Als je elkaar niet kwijt wilt en het toch met regelmaat niet lekker loopt, maak dan een afspraak bij Mindstuff. Het is het meer dan waard. Wij zijn weer super blij met elkaar!

Scarey & Catharina

ACT en de coaching door Caroline hebben me geholpen in een periode waarin ik wel wat hulp kon gebruiken. Geen ellenlang en zwaar traject, maar praktisch, laagdrempelig, licht en met humor. Ik heb de waarde van meditatie herontdekt en heb ontdekt dat je je anders kunt verhouden tot je gedachten. Caroline heeft me professioneel door de methode heen geleid en is een heel benaderbare en betrokken coach. Je hoeft zeker niet te wachten met het volgen van ACT totdat het niet meer gaat. Deze methode biedt handvatten om om te gaan met alle dingen die op je pad komen. Van harte aanbevolen dus!

Nelly

Door de sessies met Caroline heb ik geleerd met een knipoog naar mijn eigen gedachten te kijken. Om het niet te serieus te nemen en me niet te laten ompraten door mijn verstand. Ik heb heel erg veel over mezelf geleerd, maar ook over mijn kijk op de wereld en wat ik precies belangrijk vind. Caroline is lief, zorgzaam, kundig en benadert de problematiek wanneer nodig serieus, maar ook heel belangrijk: met humor en luchtigheid. Ze is makkelijk te benaderen en denkt met je mee waardoor je het gevoel hebt dat ze naast je staat. Ik heb de sessies als heel waardevol ervaren en ik zou het zeker aanbevelen!

Manouk

Samen met Caroline heb ik zo’n tien jaar geleden de NLP Practitioner-opleiding gedaan.
Ondanks mijn eigen coachopleiding, -ervaring en -vaardigheden was ik de laatste tijd op zoek naar wat meer innerlijke rust en een manier om de controle los te kunnen laten. Daarin ben ik inmiddels geslaagd.
Caroline heeft me via online gesprekken wegwijs gemaakt in ACT (Acceptance & Commitment Therapy) en ik moet zeggen: zowel de methode als Caroline zijn aanraders!!! Dank je wel, Caroline, voor je prettige, rustige en kundige begeleiding en voor de leuke methode. Van die filmpjes en oefeningen werd ik blij; het waren echte eyeopeners voor mij!

Wilma

Als je de regie in je leven hebt overgedragen aan de meningen van anderen en je eigen gedachten, dan wordt het tijd dat je met Caroline in gesprek komt. ACT Therapie biedt perfecte handvatten bij het terugkrijgen van de regie op jouw eigen leven. Het laat je nadenken over ‘hoe je het altijd deed en waarom je het altijd op die manier deed. Waarom zijn anderen zo van invloed op jouw bestaan en jouw keuze? Welke mensen laat je toe in jouw bus, de bus waar jij de bestuurder van bent. Wie laat je bepalen waar de reis naartoe gaat? Wie laat je ook daadwerkelijk het stuur overnemen?

Welke route je zelf wilt volgen, leer je inzichtelijk te krijgen door de ondersteuning van Mindstuff. Ik heb geleerd om mijn angsten onder ogen te zien en rustig te blijven op het moment dat mijn gedachten de regie over willen nemen. En nee, mijn angsten zijn niet allemaal weg. Angsten horen bij het leven. Door met mijn ‘gedachten in gesprek te gaan’ heb ik balans gevonden in mijn leven. Wie ben ik en wie wil ik zijn. Minder piekeren, minder onrust. Ik heb er een rustiger leven van gekregen, heerlijk!

Freek

Het belangrijkste dat ik uit de ACT therapie heb gehaald is dat ik negatieve gevoelens en gedachten niet meer wegstop. Bij eerdere pogingen daar iets aan te doen bleef ik hangen in het ‘waarom’; ik probeerde door te analyseren me beter te voelen. Caroline heeft me geleerd d.m.v. ACT m’n gevoel te onderkennen en er vooral concreet iets mee te doen. Ik voel me ‘lichter’ en kan nu veel beter relativeren. Ik kan het zeker aanraden!

Josien

Ms. Rietveld is a professional therapist. She is well committed to mental well-being of people. Her approach, namely ACT, relies on simple facts yet powerful. As the Country Director of a child based NGO and a fellow consultant of hers; I would be glad to recommend her.

Ersin